If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Ники, аз го имах същия проблем.
Ха посмейте се сега малко!
Проблемът се оказа в заводската смазка на сервомоторите за отключване.
Няма какво да бъркате по батерии на дистанционни и компове, при положение , че общият знаменател е температурата.
И тоя, дето си е сменил патронника или каквото беше там, доказва само, че проблемът е в Хеви-метъла, а не в интелекта на колата!
На където и да се въртиш, задника ти пак ще е отзад!
Интелектуален кръг БКАР.sigpic Няма тема, която да не превърнем в плюскане и пукница.
Приемника около сокета ли е .. или в един корпус с него ?
Питам щото ме съмнява да е така. По-скоро ще е някъде другаде.
Точно в сокета е!Някъде след 2006/7г. този сокет се заменя с обновена версия - друг софт. и хардуер!Проблемът с централното се оправя чрез замяна със сокет, който е с новите параметри!Старата версия са с параметри хардуер 5.2 и софт.13.6 а новата е 5.4 и 13.7!
Ники, аз го имах същия проблем.
Ха посмейте се сега малко!
Проблемът се оказа в заводската смазка на сервомоторите за отключване.
Няма какво да бъркате по батерии на дистанционни и компове, при положение , че общият знаменател е температурата.
И тоя, дето си е сменил патронника или каквото беше там, доказва само, че проблемът е в Хеви-метъла, а не в интелекта на колата!
Сменил си е четеца(сокета)на ключа, а в него няма никъкви смазки!
---------- Post added at 10:07 ---------- Previous post was at 09:58 ----------
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...te-oddity.html
Там си пише всичко ...
Второто предположение е че въпреки новите батерии в дистанционното ти, при студено време те имат по-малко power. На 156цата с нови батерии някой път не отваря, ако ключа е много студен ... държа го в топъл джоб и няма такъв проблем.
Батериите са първият заподозрян и естественно е да се започне от тях, но ако са нови няма проблем със студа, така че бързо отпадат от заподозрените!
Точно в сокета е!Някъде след 2006/7г. този сокет се заменя с обновена версия - друг софт. и хардуер!Проблемът с централното се оправя чрез замяна със сокет, който е с новите параметри!Старата версия са с параметри хардуер 5.2 и софт.13.6 а новата е 5.4 и 13.7!
Купих новата версия. Разкостих централната конзола. За съжаление новия четец не разпознава ключа ми. Всичко обратно и минус 100-тарка е равносметката. До следващите студове с дистанционно, а после - с ключ.
Какъв е проблемът поради който си го сменил?Тази част би трябвало да е програмирана за автомобила от който е свалена!Това което си цитирал е решението на проблема от Алфа Ромео-просто заменят версията на четците на новите коли, след като разбират за него!
Купих новата версия. Разкостих централната конзола. За съжаление новия четец не разпознава ключа ми. Всичко обратно и минус 100-тарка е равносметката. До следващите студове с дистанционно, а после - с ключ.
Виждам, че пишеш за първи път във форума!На каква кола си пробвал замяната и в какво точно се изразява проблемът ти?Четеца нов ли го купи или втора употреба?
Comment